Vissza

5/3 magyar aranyérem a mérleg a krakkói World Series-en

Idén második alkalommal került sor a Nemzetközi Teqball Szövetség szervezésében (FITEQ), a Világbajnokság utáni legrangosabb versenysorozat, a World Series megrendezésének. Szeptember 14-17. között Lengyelországban, Krakkó városában gyűlt össze a teqball krémje, hogy megnyerje az 5 kategória valamelyikét és ezzel egy gyönyörű trófeát, valamint az ezzel járó pénzdíjazást és az értékes világranglista pontokat. 

Magyarországot 6 klubunk képviselte:

  • Infinity Teqball 
  • Steqerz Teqball Club
  • Phoenix Teqball Academy SE
  • Bodker S.E
  • Puskás Akadémia
  • Agroméra Teqball Academy

Játékosaink a velük szemben állított elvárásoknak megfelelően szépen teljesítettek és ennek eredményeképp a szombati helyosztók jelentős magyar szerepléssel zajlottak. 

Női egyéni kategóriában bronzmérkőzést játszott a Puskás Akadémia két kiváló hölgy tagja, világbajnokunk Izsák Anna és csapattársa Nagy Boglárka. A találkozó Bogi győzelmével ért véget. A szám döntőjében talán a torna egyik meglepetéseként a Phoenix Teqball Akadémia játékosa, Ács Krisztina mérkőzött meg a brazil Rafaella Fontessel. Krisztina az egész tornán mutatott stabil játékának köszönhetően jutott a döntőbe, miután egy szoros 3 szettes mérkőzésen legyőzte a pénteki elődöntőben Nagy Boglárkát.

Férfi egyéni kategóriában Csereklye Martinnak (Infinity Teqball) szurkolhattunk a bronzmérkőzésen, amit a lengyelek egyik favoritjával, Adrian Duszakkal játszott. Sajnos ezúttal a lengyel örülhetett a döntő szettel eldőlő találkozón. A kategóriát a székely Györgydeák Apor nyerte. 

Női párosban is 2 magyar duóért szoríthattunk. A kisdöntőben Kota Gabriella és Ács Krisztina (Phoenix Teqball Academy) csapott össze a francia, Amelie Julian & Lauryne Scherrer kettőssel. A franciák nem tudtak kifogni a magyar lányokon, akik 2:0 (12:6, 12:5) arányban tudtak győzedelmeskedni. A döntőben a párizsi World Series bajnokai, Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy) és Janicsek Zsanett nézett szembe a világbajnok brazil Natalia Guitler & Rafaella Fontes duóval. Ezúttal a braziloknak kedvezett az időzítés, így a mieink egy szép ezüstéremmel zárták a tornát.

Férfi páros döntő egy magyar összecsapást eredményezett, miután Bakó Ádám (Steqerz) és Blázsovics Ádám (Phoenix) pénteken 2 kőkemény mérkőzést követően (a francia kettőst a döntő szettben legyőzve és a szerb világbajnokokat szintén 3 szettes mérkőzésen hátra hagyva) a döntőbe verekedte magát, ahol Blázsovics korábbi világbajnok párja, Bányik Csaba és Katz Balázs várta őket. A találkozó Blázsovicséknak nem úgy sikerült, ahogy azt várták, annál inkább Bányikéknak, akik az 1. szettben aratott győzelmük (12:11) után hatalmas lendülettel játszottak a második szettben, amit hatalmas fölénnyel szintén meg tudtak nyerni (12:3). 

A vegyes párosoknál is két magyar duó csapott össze. A nápolyi Teqball Tour döntősei Vasas Lea és Bakó Ádám, valamint Janicsek Zsanett és Bányik Csaba ismét bizonyítani szerettek volna, ezúttal a krakkói közönség előtt. A találkozót az aktuális világbajnokok kezdték erősebben, ám Bakóék amikor az 1. szett már eldőlni látszott magasabb fokozatra kapcsoltak és hatalmasat küzdve képesek voltak visszakapaszkodni és megnyerni a szettet és végül a 2. szettben is ők bizonyultak jobbnak, így zsinórban másodszor sikerült legyőzniük riválisukat. 

Az előttünk álló időszak rendkívül gazdag lesz versenyekben: 

  • Világbajnoki selejtező 1. forduló: szeptember 24-25.
  • Budapest Teqball Tour: szeptember 29 - október 2.
  • Világbajnoki selejtező 2. forduló: október 8-9.
  • USA Teqball Tour - Los Angeles: október 14-16.

Várunk minden érdeklődött szeretettel a FITEQ és a MATESZ hazai eseményeire!